България ще брои терористични атаки, ако не спре радикализацията на мюсюлманите
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Юли 2016 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България ще брои терористични атаки, ако не спре радикализацията на мюсюлманите

/КРОСС/България ще започне да брои терористични атаки, ако не вземе мерки срещу чуждите планове за радикализация на мюсюлманите в страната ни.

Тази своя теза потвърди пред Дарик директорът на центъра за близкоизточни изследвания Мохд Абуаси.

"За България по-опасната част според мен не идва от това дали ще се случи един терористичен акт или не. Проблемът в България - от това, което става в момента, са чуждите планове за радикализацията на мюсюлманите в България. Не ислямизацията на България, както обичат да говорят нашите националисти, а това, че има опити за радикализацията на мюсюлманите в България", добави той.

Според него страната ни ще започне да брои терористични актове, ако не осуети чуждите планове да се радикализират мюсюлманите:

"Не е проблемът в бурките, въпреки че аз съм "За" да се забранят. Но ако смятат, че със забраната на бурките приключваме с проблема, не е така. Нашите служби знаят неща, които се случват в момента, но не взимат мерки по политически причини. Но всеки знае, че в нашето мюфтийство в момента са обединиха усилията на салафити и турски националисти и всички тези усилия са обединени върху радикализация. Или както го наричат те - възстановяване на верния ислям при мюсюлманите в България. Искат да вкарат все едно мюсюлманите в правия път чрез радикализация".