Панаирът на киселото мляко си има Крал и Кралица – от Разград и Аржентина
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юли 2016 10:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Панаирът на киселото мляко си има Крал и Кралица – от Разград и Аржентина

/КРОСС/ Панаирът на киселото мляко си има Крал и Кралица - майстори на ръченица от Разград и на танго - от Аржентина. Тя се казва Надина Фиамела - сега е на 24 години, студентка, танцува от 8-годишна. Той е Цветомир Русев - от средношколската танцова формация „Лудогорска младост" към Капанския ансамбъл.
Журито ги определи след конкурс в четири кръга: дефиле пред публиката, танц от държавата, от която идват, блицанкета и... право хоро. Надина и Цветомир бяха в надпреварата съответно с партньорите си Никол и Алехандро и в конкуренция с двойки още от САЩ и Мексико.
След снимки с публиката те поведоха първото шумно и пъстро дефиле на участниците във вечерния концерт на Ларгото. По пътя ги освежи кратък, прохладен и много освежаващ летен дъжд.
Първият концерт във фолклорната програма на панаира откриха артистите от Капанския ансамбъл. Увлечени от неравноделните тактове на българския фолклор, след тях на сцената пяха, свириха, танцуваха и не искаха да слизат гостите - приятели на Разград от Аржентина, Мексико и САЩ. Които направиха първия ден от Панаира на киселото мляко и Фестивала
на народните традиции и художествените занаяти наистина различен - така, както пожела на всички кметът д-р Валентин Василев часове по-рано - при откриването на фиестата.
Утре /19.07/ панаирната програма започва в 10 часа. На детската работилница „Първи стъпки в занаята" и конкурса за домашно приготвено кисело мляко и традиционни ястия с мляко домакинства Етнографският музей.
В 17.30 ч. средношколците от „Лудогорска младост" към Капанския ансамбъл ще влязат в ролята на ... манекени и ще дефилират в етноревю на фолклорни костюми.
В 19 ч. стартира щафетата „Да правим таратор, а не терор".
В 20 часа е дефилето на участниците във втория концерт на Ларгото. Той пък започва половин час след това.