Продължава съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято”
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юли 2016 16:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продължава съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято”

/КРОСС/ Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято - 2016" продължава в района на летище Крумово. Делегация от командването на Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ в Европа и Африка, водена от бригаден генерал Робърт Хюстън - съветник на командващия на ВВС на САЩ в Европа и Африка, посети вчера района на летището и 68-ма бригада „Специални сили", съобщава пресцентърът на МО.

Американските представители се срещнаха с личния състав от формированията и екипажите, както и с инженерно-техническия състав от силите на САЩ, участващи в подготовката. Брифинг изнесе заместник-директорът на дирекция „Съвместни съоръжения и координационни дейности" в Министерството на отбраната полковник Йордан Йорданов. Гостите наблюдаваха изпълнението на учебно-тренировъчните дневни и нощни парашутни скокове от военно-транспортни самолети С-130 „Херкулес" на ВВС на САЩ.

Делегацията посети и щаба на 68-ма бригада „Специални сили". Командирът й бригаден генерал Явор Матеев и началникът на щаба полковник Димитър Бучков изнесоха брифинги за историята, състоянието, задачите и перспективите за развитието на бригадата.

Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято - 2016" днес продължава с отработване на елементи от мисиите на Силите за Специални операции, включително с изпълнението на учебно-тренировъчните дневни и нощни парашутни скокове от различни височини от военно-транспортен самолет С-27J „Спартан" на българските ВВС и военно-транспортните самолети С-130 „Херкулес" на ВВС на САЩ.

Бригаден генерал Робърт „Ранди" Хюстън и полковник Джейми Кроухърст, военен и военновъздушен аташе на САЩ в Република България, дадоха висока оценка на личния състав, участващ в Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято - 2016", както и на 68-ма бригада „Специални сили".