Пушков: Съперничеството между Тръмп и Клинтън е състезание между доволна и недоволна Америка
Секция: Русия
21 Юли 2016 08:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пушков: Съперничеството между Тръмп и Клинтън е състезание между доволна и недоволна Америка

/КРОСС/ Председателят на комисията по международните въпроси в Държавната дума на Русия Алексей Пушков счита, че съперничеството между двамата кандидати за президентския пост в САЩ Хилари Клинтън и Доналд Тръмп на практика е състезание между доволната част от Америка и недоволната от случващото се. Той също така нарече официалната кандидатура на Тръмп доказателство за дълбоките промени в американското общество, които в момента навлизат в период на висока непредсказуемост, предаде ТАСС.

„Номинирането на Тръмп като един от кандидатите от републиканците е потвърждение на това, че в американското общество се случват дълбоки промени“, каза Пушков.

Той припомни, че само преди година „всички казваха, че Тръмп няма никакъв шанс поради политическата некоректност и нестандартни позиции и заради това, че той отправя предизвикателство срещу традиционния републикански елит“.

„Този елит се опитваше да организира заговор срещу Тръмп, но не успя. И сега Републиканската партия издигна Тръмп за свой кандидат за президент. Това показва, че светът и САЩ са навлезли в зона на висока непредсказуемост“, счита депутатът.

Пушков също така изрази мнение, че „съревнованието между Тръмп и Хилари Клинтън ще бъде състезание между недоволна и доволна Америка, между Америка, която иска сериозни промени, в това число и в областта на външната политика, и Америка, която е равнодушна към това, което се случва извън външния периметър на американските граници“. „Хилари Клинтън с висока степен на вероятност ще продължи политиката на Джордж Буш и Барак Обама във външния свят, а Тръмп вероятно ще внесе някакви корективи“, предположи той.

„Смятам, че състезанието между недоволна и разгневена срещу благополучна и равнодушна Америка ще се превърне в отличителна черта на наближаващите избори“, каза още Пушков. „Това няма да е съревнование между две партии, за разлика от предишната борба между Обама и Мит Ромни или Обама и Джон Маккейн. Това ще бъде съревнование на две настроения – на тази част от САЩ, която иска съществени промени в системата за управление и приеманите решения, и онази част от Америка, която малко или много е удовлетворена“, убеден е руският депутат. „От този изход в голяма степен ще зависи и характерът на международните отношения през второто десетилетие на XXI в.“, подчерта Пушков.