Проксиад България започва дългосрочно партньорство с Техническия университет–София
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юли 2016 13:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проксиад България започва дългосрочно партньорство с Техническия университет–София

/КРОСС/Проксиад България и Техническият университет-София ще си партнират през следващите 5 години в образованието и развитието на студентите от Френския факултет на учебното заведение. Целта на сътрудничеството е да се подпомага и развива качественото инженерно образование, предоставяно от факултета, съобразено с най-новите тенденции в информационните технологии и методологии на работа. Съвместните дейности включват изцяло ново оборудване на компютърна лаборатория, стипендии от Проксиад за студентите с отличен успех, както и гост лектори от мениджмънта на IT компанията, които ще водят специализирана дисциплина в рамките на учебния процес.

„През последните години много възпитаници на Френския факултет на Техническия университет-София станаха наши колеги в Проксиад и сме доволни от качеството на подготовката им преди да пристъпят прага на фирмата. Именно този факт ни помогна да вземем решението да задълбочим партньорството си с колегите от ТУ-София", сподели изпълнителният директор на IT компанията Александър Йовчев. „Вярваме, че това е правилният път да стимулираме младите хора, които са амбицирани да докажат себе си чрез своите знания и умения, както и да осигурим възможност обучението на студентите да бъде тясно обвързано с изискванията на IT бизнеса", добави той.

„Благодарни сме, че „Проксиад България" влага усилия при подготовката на младите инженери и се надяваме този пример за сътрудничество с високотехнологичния бизнес да бъде заразителен, както за други работодатели, така и за студентите", коментираха ректорът на Техническия университет проф. д-р Георги Михов и деканът на Факултета проф. Д.ик.н. Кирил Ангелов.

Освен с висши учебни заведения, компанията има изградени дългогодишни партньорства и с Френската Камара, Британско-Българската Бизнес Асоциация, както и с Българската Аутсорсинг Асоциация.