Турция прекратява спазването на Европейската конвенция за правата на човека
Секция: СВЯТ
21 Юли 2016 14:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турция прекратява спазването на Европейската конвенция за правата на човека

/КРОСС/ Турция ще последва примера на Франция и временно ще замрази спазването на Европейската конвенция за човешките права по време на обявеното извънредно положение в страната, заяви вицепремиерът Нуман Куртумлуш, цитиран от НТВ. Куртумлуш прогнозира също, че извънредното положение ще продължи около месец, месец и половина. По думите му е имало и "структурни и индивидуални провали в разузнаването", довели до опита за преврат на 15 срещу 16 юли.

В същото време опозиционното турско националистическо движение заяви, че подкрепя решението за въвеждане на извънредно положение. Това каза лидерът му Девлет Бахчели. Партията на националистическото движение ще е неотлъчно до правителството и хората в тези тъмни и трудни времена, каквато и да е цената, подчерта Бахчели.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган обяви извънредно положение снощи, като заяви, че то ще позволи на властите да се справят по-бързо и ефективно с тези, които са отговорни за неуспешния опит за преврат, при който бяха убити 246 души.