Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
22 Юли 2016 08:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ Депутатът от ДПС Четин Казак коментира в интервю за Стандарт  изявление на турския президент Ердоган. "Това, че той не иска съвети от Европейския съюз не противоречи на желанието на Турция за ползотворно сътрудничество и равноправен диалог с Брюксел", подчертава Казак.  

Вестник Сега помества на първа страница голяма снимка на Реджеп Ердоган от момента, в който той обявява тримесечното извънредно положение в Турция, потвърдено в последствие от парламента. Вестникът публикува и снимка на турски граждани, които си правят селфи по улиците на Истанбул с представители на специалните части, патрулиращи из града.

Монитор  избира за водеща тема на броя си проблема с недостигащите на БДЖ локомотиви и спирането от движение на влакове по някои направления по тази причина. Хиляди хора в страната са изправени пред проблема с липсата на транспорт от дома си до работното си място.

Дума допълва, че железниците предлагат автобуси на мястото на спрените временно влакови композиии. 

"ЖП гарата в Пловдив - дом за несретници" - така е озаглавен репортаж в 24 часа Десетина души всяка нощ спят в чакалнята. 

Земя информира, че тази година рентата за собственици на земеделска земя ще е по-ниска, защото житото е евтино.  С 20 на сто ще бъде намален размерът на рентата, прогнозират специалисти.

Стандарт, както и почти всички останали всекидневници, пишат за решението на Европейския съд за правата на човека, което осъжда държавата да плати обезщетение на Ангелина Димитрова и сина й. 

Монитор конкретизира, че вдовицата на убития в Амстердам Косьо Самоковеца ще получи 860 хиляди лева за нарушена собственост. 24 часа допълва, че става дума за имоти в София, Варна и Боровец. 

Рубриката "Наблюдател" на вестник Сега предлага коментар, озаглавен "В държавата на измамата никнат всякакви мошеници". Хората масово са склонни да нарушат правила, да дадат подкуп, да направят рисков ход с надежда за бързо забогатяване. Това е една от основните причини за процъфтяването на най-различни измами, освен липсата на адекватност у държавните институции, констатира авторът.

Туристи и търговци рушат чудесата край село Бели пласт, природният феномен на скалните гъби изчезва, алармира Труд. Заради лековитата родопска пръст зеолит и живата вода, селото и околностите са много посещавани от туристи. Те, както и желаещи бързо забогатяване шарлатани, са намалили наполовина обема на скалните гъби, предупреждава откривателят на зеолита Иван Митев в интервю за вестника. 

Според финансовия анализатор Иван Стойков, българинът се отнася консервативно към спестяванията си. Парите, най-често се внасят в банков влог, вместо на фондовата борса, например. В интервю за Телеграф той прогнозира, че лихвите по ипотечните кредити ще се понижат минимално. 

"Хаос и безумие властват в Софийската филхармония", заявява, в интервю за Труд именитият диригент Мартин Пантелеев, който беше главен диригент на филхармонията. "...ситуацията в Софийската филхармония напълно отговаря на културната обстановка в България...", казва той и обвинява ръководството в "пълна безотговорност".

Капитал дейли пише за един от най-амбициозните съвременни иноватори и визионери Илон Мъск, главен изпълнителен директор на "Тесла моторс". Той представи втората част от визията си за бъдещето в своя блог. Мъск отчете успеха на първия си основен план отпреди десет години, а във втората част прогнозира смайващи соларни покриви на домовете с интегрирани акмулатори, както и електрически камиони и автобуси.