Проф. Манеголд от Хайделбергския университет консултира онкопациенти в „Уни Хоспитал"
Секция: Здраве
22 Юли 2016 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Манеголд от Хайделбергския университет консултира онкопациенти в „Уни Хоспитал"

/КРОСС/ Първите консултации на пациенти с онкологични заболявания направи преди броени дни проф. Кристиян Манеголд, заедно с д-р Росица Кръстева, началник отделение „Медицинска онкология" в МБАЛ „Уни Хоспитал". Проф. Манеголд, който е професор към Интердисциплинарния онкологичен център в Хайделбергския университет, се срещна с управителя на болницата в Панагюрище д-р Лучия Добрева, очертавайки бъдещата работа на Онкологичния център и „Уни Хоспитал" като високотехнологична болница. Изявеният европейски специалист ще участва в организирането на предстоящи специализации на лекари от „Уни Хоспитал" в Хайделберг и в провеждането на бъдещите клинични проучвания и научни конференции в болницата.

Следващото посещение на проф. Манеголд ще бъде в периода 22-24 август т.г. Ще бъдат консултирани пациенти със злокачествени заболявания на белия дроб. Те трябва предварително да се запишат и да предоставят документите си от 25 юли до 15 август в „Уни Хоспитал".
Д-р Росица Кръстева ще провежда консултации съвместно с проф. Манеголд всеки месец, като графикът за тези консултации ще бъде своевременно предоставян за информация на пациентите.
Проф. Манеголд е член на German Cancer Society, Association of Medical Oncologists (AIO), European Society of Medical Oncology (ESMO), American Society of Clinical Oncology (ASCO), има опит като клиничен изследовател, в национални и международни изпитвания, участвал е в многобройни клинични проучвания при гръдни ракови заболявания и други индикации. Професорът е член на борда на директорите на Международната асоциация за изследване на рака на белия дроб.