Москва: Темата за юнските въздушни удари в Южна Сирия е изчерпана
Секция: Русия
22 Юли 2016 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Москва: Темата за юнските въздушни удари в Южна Сирия е изчерпана

/КРОСС/ Руски военни самолети са бомбардирали секретна база на САЩ в Сирия, съобщи WSJ

Русия и САЩ вече са обсъдили юнския въздушен удар на ВКС на Русия в Южна Сирия и няма причини за възобновяване на дискусията, заяви в петък информиран военно-дипломатически източник, съобщава „Интерфакс".

„По отношение на това вече бяха дадени всички необходими пояснения от руска страна. На тази тема беше посветена видеоконференция между руски и американски военни. Повод за повтаряне на дискусията не съществува", коментирал източникът съобщенията в западните медии за руски въздушен удар върху база в Сирия, която била използвана от американските и британските специални части.

По думите на източника, американските военни не са включили обекта сред районите, където действат опозиционни сили съблюдаващи режима на примирие. „Освен това международната коалиция за борба с „Ислямска държава" бе предварително предупреждавана за въздушните удари на ВКС на Русия в даден район. От тяхна страна нямаше никаква реакция", заяви източникът.

„В конкретния случай няма какво да коментирам вестникарски статии", коментира по-рано говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

През юни руски военни самолети са бомбардирали секретна военна база в Сирия, използвана от елитни американски и британски части, предава телевизионният канал FOX News. За инцидента съобщи изданието The Wall Street Journal, позовавайки се на информация от американските военни и разузнавателните служби, които твърдят, че чрез ударите Москва е искала да окаже натиск на Вашингтон за по-близко сътрудничество в небето над Сирия. Официален коментар по случая все още няма.