Златни медали за отбора ни по информатика на олимпиада
Секция: СПОРТ
23 Юли 2016 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Златни медали за отбора ни по информатика на олимпиада

/КРОСС/Два златни, един сребърен и един бронзов медал се завръща българският олимпийски отбор по информатика след успешното представяне на Централноевропейската олимпиада по информатика, съобщиха от Сдружение на ръководители на олимпийските отбори по природни науки /СРООПН/. Олимпиадата се е състояла в Пятра Нямц, Румъния в периода 18 - 23 юли.

Отборът е под ръководството на Емил Келеведжиев и Антон Шиков. Келеведжиев е главен асистент в Института по математика и информатика на БАН, председател на националната комисия за провеждане на олимпиади по информатика, ръководител на националния отбор по информатика от 2009 г., а Шиков е ръководител на школа по информатика, бронзов медалист от Международната олимпиада по информатика през 1996 г.

В отбора са Енчо Иванов Мишинев, МГ Ямбол, 11 клас - златен медал и първо място в общото класиране, Христо Веселинов Венев, СМГ, 12 клас - златен медал и второ място в общото класиране, Александър Кръстев, МГ Варна, 8 клас - сребърен медал и Даниел Райков Атанасов, СМГ, 12 клас - бронзов медал.