Борисов: Ще се окажа лош пророк, страхът и напрежението в европейските държави расте
Секция: ПОЛИТИКА
23 Юли 2016 16:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Ще се окажа лош пророк, страхът и напрежението в европейските държави расте

/КРОСС/Международното положение в момента е спомогнало за обединяването на силовите ведомства в България. Това каза премиерът Бойко Борисов в Резово. Той заедно с главния комисар на МВР Георги Костов, министърът на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната генерал Константин Попов посетиха граничните райони на Малко Търново и Резово.

„До този момент продължаваме да поддържаме балансирана политика. В непрекъснат контакт сме с турските власти на всички нива и успяваме да запазим това относително спокойствие", каза премиерът Бойко Борисов, след инспекцията по границата с Турция.

Той съобщи, че има пресечени опити на яхти с бежанци да преминат в наша територия от Гърция и Турция. По думите му, в момента Гранична полиция разполага с кораби, които са в топ три в Европа. Според Борисов страната ни има готовност да увеличи контролът по границата, но техниката, с която разполага армията ни е на достатъчно високо ниво за да се следи и контролира.

Премиерът изрази съболезнования към близките на жетвите от поредния атентат в Мюнхен. „За съжаление ще се окажа лош пророк. Страхът и напрежението в Европейските държави расте. В рамките на дни се променят отношенията между държави и хора. Войната не може да гарантира мир", каза още Борисов.

По думите на министъра на отбраната в момента ситуацията по границата е относително спокойна.

Международното положение - кризата в Турция и тероризмът в Европа, са спомогнали за обединяването на силовите ведомства в България. Това каза премиерът Бойко Борисов в Резово. Той заедно с главния секрета на МВР комисар Георги Костов, министърът на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната генерал Константин Попов посетиха граничните райони на Малко Търново и Резово.

„До този момент продължаваме да поддържаме балансирана политика. В непрекъснат контакт сме с турските власти на всички нива и успяваме да запазим това относително спокойствие", каза премиерът след инспекцията по границата с Турция.

Той съобщи, че има пресечени опити на яхти с бежанци да преминат в наша територия от Гърция и Турция. По думите му в момента Гранична полиция разполага с кораби, които са в топ три в Европа.

Според Борисов страната ни има готовност да увеличи контролът по границата, но техниката, с която разполага армията, ни е на достатъчно високо ниво, за да се следи и контролира.

"Полиция и военни полагат огромен труд, за да опазят границите на страната. Нашето и тяхното призвание е да направим така, че българите да спят спокойно", каза министър-председателят.

Премиерът изрази съболезнования към близките на жетвите от поредния атентат в Мюнхен.

„За съжаление ще се окажа лош пророк. Страхът и напрежението в европейските държави расте. В рамките на дни се променят отношенията между държави и хора. Войната не може да гарантира мир", каза още Борисов.

По думите на министъра на отбраната Николай Ненчев в момента ситуацията по границата е относително спокойна.

Организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на община Несебър и Поморие е била разбита вчера. Това съобщи в Резово по време на инспекцията на граничната застава главният секретар на МВР комисар Георги Костов.

Първоначално задържаните са били осем души. Двама в последствие са били освободени. В ареста остават останалите шестима, за които има сериозни доказателства, че са организатори и разпространители, съобщи гл. комисар.

Той уточни, че акцията по разбиването на наркобригадата е осъществена в много добра координация между полицията в Бургас и ГДБОП.

"Момчетата свършиха много добра работа. Поздравявам колегите от БОП-а и полицията в Бургас и Поморие, че са направили всичко възможно да се докаже наркоразпространението", каза премиерът Борисов.
По непотвърдена информация става дума за групата на Мазния.