Вътрешният министър Бъчварова посети контратерористичното бюро на Нюйоркската полиция
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юли 2016 16:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вътрешният министър Бъчварова посети контратерористичното бюро на Нюйоркската полиция

/КРОСС/Министър Румяна Бъчварова се запозна с работата на Бюрото за разузнаване и контратероризъм на Нюйоркската полиция. Заместник-директорът на Нюйоркската полиция и отговарящ за бюрото гл. комисар Джон Милър представи основните предизвикателства по линия на противодействието на тероризма и работата по лица, свързани или изповядващи радикални убеждения; лица, свързани с транснационална организирана престъпност, както и киберпрестъпността. Българската и американската страна обсъдиха актуалната среда за сигурност и взаимодействието по линия на Европол.

Българската делегация, която включва директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов и директорът на дирекция „Международно оперативно сътрудничество" ст. комисар Валентин Костов, се запозна с работата на специализиран eкип по противодействие на наркотрафика към Нюйоркската полиция.

МВР има подписан меморандум за сътрудничество, договорен между министър Бъчварова и директора на Нюйоркската полиция Уилям Братън по време на визитата й в САЩ през октомври 2015 година.