Две катастрофи заради покемони в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юли 2016 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Две катастрофи заради покемони в София

/КРОСС/Първи катастрофи в София заради преследване на покемони се появиха в полицейските хроники. Играта, която набира все по-голяма популярност, вече е причина за два инцидента. Затова от КАТ настояват за сериозен скок в размера на глобите за шофьорите, предаде Нова тв .Клипчета в мрежата показват, че вманиачените по играта нахлуват с взлом в чужда собственост, излагат се в ефир, падат в езера или пък в храстите.

Покемон ловец без рана не може разказва и показва 14-годишната Ади. С приятелката й Анжи прекарват по 10 часа на ден пред НДК в лов на виртуални човечета. Счупен телефон и счупен нос са най-малкото, с което можете да се разминете.

На пътя обаче нещата загрубяват. Особено за един американски младеж, който, залисан в лова на виртуални човечета, пропуска да види патрулна кола на полицията. И се блъска в нея.

Подобни инциденти вече са факт и у нас. За щастие - в по-лека форма и без щети. И двата пъти - на кръстовище. Виновни са покемоните и телефоните.

От КАТ напомнят - 60% от пътните произшествия стават заради шофьори, които се разсейват - нерядко - с телефон и таблет.

А професионалистите в лова на виртуални човечета съветват: Ако поискаме да хванем някой покемон, просто да отбием колата.