Нудистките плажове у нас по-евтини от традиционните
Секция: Туризъм
24 Юли 2016 11:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нудистките плажове у нас по-евтини от традиционните

/КРОСС/Нудистките плажове у нас се оказват по-евтини от традиционните. Таксите за чадър и шезлонг са доста по-ниски от тези в лъскавите курорти и съпоставими с тези по градските плажове. По 5 лв. за чадър и шезлонг плащат посетителите на първия официален нудистки плаж "Панорама" край Варна.

"Няма разлика дали си гол или с бански, цената при нас е такава от миналата година и това лято също не е променяна", коментира Галин Герчев, председател на Българското натуристко дружество.

Плажът на спирка "Панорама" е известен и с единствения у нас нудистки бар в курортния комплекс Златни пясъци. Табели показват, че това е плаж за хора без бански, а барът за нудисти е в територията на облечените плажуващи. Там обаче цените са други.

На плажа на бившата резиденция на ЦК на БКП и настоящ комплекс "Слънчев ден" се плаща по 7 лв. за чадър и толкова за шезлонг. На Св. Константин и Елена цените са съответно по 20 лв. за чадър и 10 лв. за шезлонг, като рекорд държи плажът на комплекс "Св. Илия" с цени от 25 лв. и 15 лв.

От няколко години на най-известния нудистки плаж по Северното Черноморие - този между Албена и Кранево, има 8 спасителни поста. Плажната ивица се стопанисва от наемател, който прибира от желаещите нудисти по 7 лв. за чадър, по лв. за шезлонг и по 2 лв. за шалте.

За разлика от целия останал плаж в Албена, където гостите на курорта с пакет ол инклузив ползват безплатни чадъри и шезлонги, услугите на този плаж се заплащат.