Сръбският военен министър инспектира българската граница
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юли 2016 14:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сръбският военен министър инспектира българската граница

/КРОСС/Сръбският министър на отбраната Зоран Джорджевич инспектира работата на съвместните военни и полицейски екипи, които патрулират по границата с България с цел спиране на нелегалната миграция. Джорджевич посети границата в района на Зайчар и Неготин, както и казармата "Никола Пашич".

Генерал-майор Желимир Глишович, който командва съвместните екипи информира министъра за състоянието по границата, техниката с която разполагат служителите, както и за мерките, които се прилагат.

"Съвместните екипи изпълняват задълженията си отлично и охраняват границата срещу нелегалната миграция", каза Джорджевич, цитиран от сръбското министерство на отбраната. Зоран Джорджевич съобщи, че сегашният състав на екипите е достатъчен, но ако се наложи той ще бъде увеличен или намален в зависимост от ситуацията на терена.

Служителите на армията и полицията показаха на министъра част от техниката, с която разполагат за работата си както през деня, така и за през нощта. Заедно с министъра край българската граница бяха още и заместник-началникът на Генералния щаб на сръбската армия генерал-полковник Йовица Драганич, началникът на спецслужбите бригаден генерал Петар Цветкович, както и заместник-командира на съвместните екипи Рацо Гоякович.