Белгийският парламент ще разгледа резолюция за отмяна на санкциите срещу Русия
Секция: СВЯТ
25 Юли 2016 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Белгийският парламент ще разгледа резолюция за отмяна на санкциите срещу Русия

/КРОСС/ Белгийският парламент е приел да разгледа резолюция за отмяна на европейските санкции срещу Русия. Това обяви авторът на проекторезолюцията Алдо Каркаси, предаде ТАСС.

“Проектът на резолюцията е приет за разглеждане. Веднага след парламентарната ваканция ще започне обсъждането на тази проекторезолюция в комисията по международните въпроси. Целта на тази резолюция е да се дадат на правителството пълномощия да подкрепи в ЕС отмяната на санкциите, тъй като от тях страдат белгийските фермери.”, каза Каркаси.

„Убеден съм, че справедливостта ще възтържествува. Белгийските фермери бяха първите, които пострадаха в резултат на въвеждането на санкциите, политическата ефективност на които предизвиква големи съмнения. Именно затова считам за необходимо и своевременно да се постави въпросът за отмяна на ограниченията. Белгия трябва да изиграе ролята си в това“, каза още той.

По-рано за резолюции за отмяна на санкциите срещу Русия гласуваха в сената на Франция, парламента на Кипър, съвета на Тоскана и съвета на Ломбардия.