Тимът на Тодор Янчев заема мястото на ПФК ЦСКА АД
Секция: СПОРТ
25 Юли 2016 12:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тимът на Тодор Янчев заема мястото на ПФК ЦСКА АД

/КРОСС/ По всичко личи, в професионалния футбол на България ще има нов участник. Очаква се тимът да заеме мястото на ПФК ЦСКА АД, а от БФС да кажат "ДА" на рокадата.

Вестник "Труд" твърди, че отборът на Царско село ще попълни Втората лига в България, която знаем като "Б" група. Воденият от Тодор Янчев тим ще заеме мястото на ПФК ЦСКА АД, който почти сигурно няма да има състав.

През миналия сезон тимът, чийто собственик е Стойне Манолов, се казваше София 2010. Клубът обаче си върна първоначалното име Царско село, а освен това може и да се похвали с една от най-модерните футболни бази у нас. Именно заради това отборът е изпълнил всички критерии за Втората лига без проблем. Жребият за първенството в "Б" група ще се тегли в четвъртък. По предварителен план в нея ще вземат участие общо 16 тима, сред които се очаква да бъде и Локомотив (София).

Припомняме, че през миналия сезон ДЮШ на Царско село завоюва няколко отличия. Родените през 2007 година деца станаха републикански шампиони и носители на Купата на БФС. Набор 2005 пък също спечели титла в своята възрастова група.

Sportal.bg съобщи, че Стойне Малолов стартира ремонт на един от терените, който ще се сдобие с козирка. Там Царско село ще играе официалните си мачове в професионалния футбол.