Тръмп подкрепи идеята за съвместна борба с Русия срещу ИД
Секция: СВЯТ
26 Юли 2016 08:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп подкрепи идеята за съвместна борба с Русия срещу ИД

/КРОСС/ Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран за държавен глава, ще обмисли създаването на алианс с Русия срещу екстремистите от „Ислямска държава“ (ИД), предаде ТАСС.

„Ако се замислим върху това, нима няма да бъде забележително да подобрим отношенията си с Русия? Нима не е забележително да се обединим с Русия и да разгромим ИД?“, каза Тръмп на митинг в Северна Каролина.

На 19 юни в интервю за британския вестник Sunday Times и италианския Corriere della Sera милиардерът изрази увереност, че възстановяването на отношенията между Съединените щати и Русия ще бъде от полза за целия свят. „Мисля, че ние трябва да възстановим отношенията си. Смятам, че съгласието с Русия би било от полза за целия свят, и мисля, че би било полезно, ако ние се обединим, за да постигнем целите си в борбата с ИД“, каза Тръмп.

„Русия е супердържава. И смятам, че обединяването на усилията ни е нещо позитивно, а не негативно“, добави той. На въпрос, дали би поканил руския президент Владимир Путин във Вашингтон, Тръмп отвърна: „Не виждам никакъв проблем“.

По-рано, отговаряйки на въпрос на водещия на пленарното заседание на Петербургския международен икономически форум, Путин приветства изказванията на Тръмп по повод готовността за възстановяване на руско-американските отношения. В същото време Путин заяви, че Русия „ще работи с всеки президент на САЩ“.