Алекс Алексиев: Турция да бъде изгонена от НАТО
Секция: ПОЛИТИКА
26 Юли 2016 09:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Алекс Алексиев: Турция да бъде изгонена от НАТО

/КРОСС/ Турция трябва да бъде изгонена от НАТО. НАТО е съюз на държави, които зачитат човешки права, върховенството на закона и европейските ценности. Турция не зачита нито една от тези ценности, заяви пред bTV експертът по международна сигурност и радикален ислям Алекс Алексиев.

Това е нещо, което не може да се толерира. Турция е една ислямистка фашистка диктатура. Ако продължаваме да толерираме това, дефакто помагаме на Ердоган в това, което прави, каза още Алексиев.

Алексиев прогнозира, че в следствие на събитията в южната ни съседка, десетки хиляди турци ще започната да търсят политическо убежище в Европа. А Европа отказва да признае случващото се в Турция.

Гражданската война в Турция е започнала, смята Алексиев. Той обаче е убеден, че турският президент не може да спечели тази война.

Няма военно разрешение за война със собствения си народ, допълва Алексиев. По думите му ще е много трудно да се намерят заметсници на всички арестувани, особено в армията. Всички тези хора кой ще ги замести? Единствено от огромната армия от религиозни студенти, които учат за имами. В момента те са над 1 млн. души, защото много млади турци решиха, че най-лесно се прави кариера ако станеш ислямист, коментира той.