Приключват номинациите на структурите на БСП за президент
Секция: ПОЛИТИКА
26 Юли 2016 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приключват номинациите на структурите на БСП за президент

/КРОСС/ Приключват номинациите на структурите на БСП за президент. Очаква се след това да започнат разговорите с АБВ и "Движение 21" за обща лява кандидатура.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че няма тя да е кандидатът на социалистите за държавен глава въпреки предложенията от местни структури.БСП очерта профила на търсения кандидат за „Дондуков" 2 като човек, който да води балансирана външна политика, да обединява първо левицата, а след това и всички български граждани, да е с авторитет, да не е изначално губещ.

Тази седмица се очаква да приключи и вторият кръг от разговори на БСП с АБВ, Движение 21 и други партии в център - ляво за обща лява кандидатура на президентските избори.
Социалистите са решени да обяви името на кандидатпрезидентската двойка на традиционния събор на Бузлуджа, който ще се проведе на 29 юли.

В свое изказване след първата среща лидерът на Движение 21 Татяна Дончева предупреди да не бързаме с овациите, защото детайлите на сближаването не са безупречни. В същото време лидерът на БСП Корнелия Нинова прогнозира, че различията ще дойдат, когато се заговори с конкретни имена.

БСП, АВБ и Движение 21 са на мнение, че тези разговори ще си струват, ако се играе за успех.