Б. Чуков: Турция благодари на Русия за подкрепата. Който може, чете между редовете
Секция: ПОЛИТИКА
26 Юли 2016 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Б. Чуков: Турция благодари на Русия за подкрепата. Който може, чете между редовете

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу благодари на Русия за подкрепата, която е оказана по време на преврата. Министърът изрази специално благодарност на Владимир Путин. Мевлют Чавушоглу заяви по телевизия Haberturk, че Русия е оказала на Турция „безусловна подкрепа по време на опита за военен преврат". „Ние благодарим на президента Владимир Путин и на всички официални лица в Русия за тази подкрепа" - каза външният министър на Турция, цитиран от Интерфакс".

Който може... чете между редовете. Който не може... обяснява как „Ердоган си е спретнал сам преврата" и как „има много съмнителни моменти в този преврат".

Това написа Боян Чуков във Фейскбук. Публикацията на международния анализатор даде повод за коментари и предположения за развоя на събитията. Ето част от тях:

Намаляване напрежението в Сирия, намаляване напрежението с кюрдите, решаване на проблема с бежанците конкретно от Сирия.

Русия просто умее да гледа по-далеч от носа си.

Коректно и дипломатично решение... в рамките на международните ангажименти, които Русия е поела да не се подкрепя идването на власт с държавни преврати и насилствено.