Ердоган ще се срещне с Путин на 9 август в Санкт Петербург
Секция: СВЯТ
26 Юли 2016 11:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ердоган ще се срещне с Путин на 9 август в Санкт Петербург

/КРОСС/ Турският президент Реджеп Ердоган ще бъде на 9 август в Санкт Петербург - оповести турският вицепремиер Мехмет Шимшек на среща в Москва с руския си колега Аркадий Дворкович.

"Беше потвърдена информацията, че турският президент е приел датата 9 август и той ще бъде на тази дата в Петербург" - каза Дворкович.

Гостът подчерта желанието на страната си да се нормализират колкото се може по-бързо прекъснатите отношения. Той също изрази благодарност към Русия заради подкрепата й за законната власт по време на преврата в Турция.

Овен това турската страна е предоставила на Русия доклада си по мерките за сигурност на чартърните полети, стана ясно от думите на Мехмет Шимшек.

На свой ред Аркадий Дворкович отбеляза, че положението в Турция продължава да бъде сложно. Подчертавайки, че Русия е срещу антиконституционните действия, той изтъкна: „Ние изхождаме от това, че тези проблеми Турция трябва да ги решава въз основа на своите закони, своята конституция и въз основа на суверенитета", посочи руският вицепремиер.