Убитият в Руан заложник е бил свещеник
Секция: СВЯТ
26 Юли 2016 12:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Убитият в Руан заложник е бил свещеник

/КРОСС/ Френската полиция съобщи, че заложникът, убит от нападатели в църква в северния град Руан, е бил свещеник, предава Sky News. Не се пояснява дали мъжът е загинал от ръката на въоръжените с ножове нападатели, или от полицията.

Говорител на вътрешното министерство отказа да потвърди информацията на Figaro, че нападателите са прерязали гърлото на свещеника. 

Свещеникът е бил на 86-годишна възраст, пише Le Point. Според други публикации е бил на 92 години. Той служи на църквата от 1958 година.

Един от взетите за заложници в църква в близост до френския град Руан е в критично състояние след атаката, предава AFP, като се позовава на данни от вътрешния министър Бернар Казньов.

Според полицейски източници престъплението е извършено от ислямистки подбуди.

Двама въоръжени с ножове мъже са взели няколко заложници, сред които монахини и енориаши, в църква във френски град, разположен в северния регион Нормандия, съобщи по-рано ITV. Заложници са между четирима и шестима души.

Френските сили са „неутрализирали" двама нападатели, взели заложници в църква в северния град Руан, предава AFP, като се позовава на информация от вътрешния министър в страната.

Бернард Казньов се е отправил към мястото на престъплението. Казньов съобщи, че и двамата нападатели са били „неутрализирани" от полицията. Съгласно данни от местни медии заложниците са били петима, сред които свещеник, две монахини и двама вярващи.

Разследването на заложническата драма в Северна Франция се поема от антитетористичния отдел на Прокуратурата в Париж, съобщава германският вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung. Информацията беше потвърдена от властите във френската столица.