САЩ: Прекалено рано е за двустранни търговски преговори с Великобритания
Секция: ИКОНОМИКА
26 Юли 2016 16:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
САЩ: Прекалено рано е за двустранни търговски преговори с Великобритания

/КРОСС/ Американският търговски представител Майкъл Фроман заяви пред своя британски колега, че е прекалено рано двете страни да започнат преговори за двустранните търговски и инвестиционни споразумения, докато все още не се знаят бъдещите отношения на Великобритания с Европейския съюз, съобщава агенция Reuters.

Офисът на Департамента по търговията на САЩ направи изявление, в което отбеляза, че Фроман е заявил пред британския търговски секретар Лиъм Фокс на тяхна среща във Вашингтон, че Съединените щати ще бъдат готови да участват в разговори с Обединеното кралство за това как да се развиват нашите търговски и инвестиционни отношения по най-добрия начин и в подходящото време.

На Великобритания все още предстои да стартира преговори за развода си с Европейския съюз, след като на 23-ти юни британците подкрепиха Brexit. На този етап не се знае почти нищо за нивото на бъдещата икономическа интеграция между вече независима Великобритания и единния европейски търговски блок, който ще бъде намален до 27 страни - членки. Не са ясни редица въпроси, в това число дали няма да бъдат въведени отново търговски тарифи между Великобритания и ЕС, каква е способността на базираните в Лондон финансови фирми да работят на континента и какви ще са имиграционните правила, засягащи трудещите се.