Обама: Русия може да оказва влияние върху президентските избори в САЩ
Секция: СВЯТ
27 Юли 2016 09:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обама: Русия може да оказва влияние върху президентските избори в САЩ

/КРОСС/ Американският президент Барак Обама допусна възможността за влияние от страна на Русия върху предстоящите президентски избори в САЩ, предаде агенция „Ройтерс“, цитирана от РИА Новости.

„Всичко е възможно“, заяви Обама в интервю за телевизия NBC, отговаряйки на въпрос дали руснаците ще се опитат да повлияят върху изборите на 8 ноември в САЩ.

Според агенция „Блумбърг“ в интервюто е била засегната и темата за разбиването на електронната поща на Демократическата партия. Обама отказал да отговори на въпроса, дали Русия е участвала в тази ситуация, но е отбелязал, че „експертите го приписват на руснаците“.

„Мисля, че ФБР продължава разследването на случилото се. Това, което знаем е, че руснаците са влезли в нашата система, не само в държавните системи, но и в частните“, заявил Обама.

„Какви са мотивите зад изтичането, не мога да кажа директно. Знам само, че Доналд Тръмп многократно е изразявал възхищението си от Владимир Путин“, отбелязал американският президент, допълвайки, че кандидатът на републиканците описва руския президент като „силен лидер“.

„Смятам, че Тръмп е доста добре приеман в Русия“, уточнил Обама.

Самият Доналд Тръмп неведнъж е заявявал, че не е изказвал никакви комплименти по адрес на Путин, а само го е нарекъл ярък политик, припомня РИА Новости.