Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
27 Юли 2016 08:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа, в Новата конферентна зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски" вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще открие годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ) на тема „Обучението по България - приоритет на държавата и на българските училища в чужбина".

***
София.
В 9.30 часа Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави Божествена Света Литургия за храмовия празник на столичната църква "Св. Седмочисленици".

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе редовно заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 11.30 часа, в централата на КНСБ, в залата на 11 ет., ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени резултати за потребителските цени и издръжката на живот от - юни 2016г. От наблюдението на ИССИ - КНСБ се вижда, че дефлацията, макар и затихнала, отново се завръща, а сериозен проблем остава големият обхват на наети на МРЗ.

***
София.
От 11.00 часа в Гранд хотел „София", зала „Сердика" ще се състои встъпителна пресконференция по проект „Проектиране и внедряване на интегрирана информационна система (ИИС) за планиране и управление на ресурсите в ДП „Пристанищна инфраструктура".

***
София.
От 13.30 часа Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, ще проведе заседание за избор на административни ръководители на органи на съдебната власт.

***
София.
"БДЖ - Пътнически превози" ЕООД въвежда временни промени в разписанието на някои влакове. Това се налага поради системния недостиг на изправни локомотиви през последните дни.

***
Бургас.
От 10.30 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Международен турнир по парапланеризъм - целно кацане.

***
Бургас.
От 10.00 до 12.00 ч. в Звеното по асистирана репродукция към Родилно отделение на МБАЛ- Бургас ще се извършват безплатните първични прегледи за двойки със стерилитет .

***
Благоевград.
От 17.30 часа в Градска художествена галерия ще бъде открит V Национален пленер по живопис „Живописна технология в съвременното изкуство".

***
Варна.
От 8.30 часа в Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил" ще бъде отслужена Света Литургия, по-късно молебен и честване на 138 години от Освобождението на Варна.

***
Варна.
Oт 15.00 часа в зала „Варна" на Община Варна ще се проведе пресконференция на Юбилейния 25-и Международен ДЖАЗ фестивал "Варненско лято".

***
Варна.
Oт 17.00 часа, в Гражданската зала на ВОС. Окръжен съд Варна ще бъде домакин на среща на българския съдия в Съда на Европейския съюз Александър Арабаджиев с магистрати.

***
Велико Търново.
От 9.30 часа на стадион „Ивайло" ще се състои откриването на Детски футболен турнир „Трифон Иванов".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в заседателната зала на ОДМВР - В. Търново ще се проведе брифинг, на който ще бъде предоставена информация за телефонни измами, кражби и др. посегателства срещу собствеността, извършени на територията на област Велико Търново.

***
Велико Търново./ с. Момин сбор
От 10.00 часа в Клуба на пенсионера в селото ще се честват 10 години от създаването на клуба.


***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена драмата „Албена" -по едноименната творба на Йордан Йовков.

***
Видин.
От 10.30 ч в сградата на Дирекция "Бюро по труда " - Видин ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат отчетени състоянието на пазара на труда. Ще бъде направен и анализ на дейността в Дирекция „Социално подпомагане" - Видин, както и анализ на дейността в Дирекция „Инспекция по труда" - Видин.

***
Видин.
Oт 9.00 часа, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, ще бъде отслужена тържествена света Литургия в храм „Св. Николай Чудотворец", гр. Видин. Светата Литургия ще бъде оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп. След богослужението ще бъде осветена и празнична храна, за здраве и благословение на присъстващите вярващи християни.

***
Враца.
От 10.30 часа в Конферентната зала на Общински съвет - Враца ще се състои встъпителна пресконференция, по повод стартиране дейностите по проект „Подкрепа за включване в пазара на труда на неактивни млади хора от община Враца".

***
Кюстендил.
От 18.00 часа на Арката на площад „Велбъжд" ще се състои концерт в памет на народния певец и почетен гражданин на Кюстендил - Благовест Порожанов.

***
с. Маноле.
От 9.30 часа на територията до Могила Малтепе, село Маноле, община Марица ще бъде направена първата копка на обекта по проект "Музей на открито Малтепе".

***
с. Паталеница.
От 9.00 часа в пазарджишкото село Паталеница ще започне празнична света литургия по повод християнския празник, посветен на Свети Панталеймон и Светите Седмочисленици, като ще се проведе и общоселски празник.

***
Пловдив.
От 12.30 часа в Община Пловдив ще се състои брифинг с участието на посланика на Великобритания Нейно превъзходителство Ема Хопкинс. Преди срещата с медиите Н.Пр. Ема Хопкинс ще посети отделението по неонатология в УМБАЛ „Пловдив", където със съдействие на фондация „За Нашите Деца" се предоставят професионални социални услуги на най-уязвимите деца чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи се семейни отношения.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в храм „Свeто Въведение Богородично" и храм „Св. Димитър" ще бъде отслужена света литургия за Св. вмчк. Пантелеймон. Св. Седмочисленици.

***
Сливен.
В 11.00 часа, в зала 105 на община Сливен ще се състои пресконференция с председателя на Общинския съвет Димитър Митев и заместник-председателите Деян Дечев и Кирчо Димитров по повод предстоящата на 28 юли сесия на Общинския съвет.

***
Смолян.
От 11.00 часа в сградата на „Бюрото по труда" Смолян, етаж 3, ще се проведе пресконференция по въпроси свързани с безработицата и програмите за безработните. На пресконференцията ще присъстват директора на „Бюро по труда"- в Смолян Замфир Копчев, директора на „Бюро по труда"- Златоград Димитър Алендаров, както и Емилия Даракчиева, директор Дирекция „Инспекция по труда" Смолян.

***
Търговище.
От 11.00 часа директорите на дирекциите "Бюро по труда", "Инспекция по труда" и "Социално подпомагане" в Търговище ще дадат съвместна пресконференция в Областна администрация-Търговище. Ще бъде представена дейността на трите институции през шестия месец на 2016 г., нови инициативи, извършени проверки и други актуални теми.

***
Шумен.
От 10.00 часа в къща музей "П.Волов" ще се проведе лятно занятие, посветено на комикса.

***
Шумен.
От 13.30 часа в „Двора на кирилицата" в Плиска ще бъде отслужен празничен водосвет от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. По повод „честване на 1100 години от успението на Св. Климент Охридски . В 14.00 часа е началото на историческата възстановка, която ще покаже пристигането на учениците на светите братя Кирил и Методий в Плиска. Програмата включа и „Урок по житие на св. Климент Охридски" от проф. Пламен Павлов.