Б. Йълдъръм: Чистката на метежниците не е приключила
Секция: СВЯТ
27 Юли 2016 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Б. Йълдъръм: Чистката на метежниците не е приключила

/КРОСС/ Чистката на метежниците все още не е приключила, заяви турският министър-председател Бинали Йълдъръм, цитиран от Sky News.
По време на първото си интервю с чужд журналист след опита за преврат Йълдъръм е отбелязал, че САЩ трябва да предадат Фетхуллах Гюлен, който според неговото правителство е отговорен за свалянето на властта.
„Разследването продължава, има хора, които са издирвани. Може би ще има нови задържания и арести... процесът не е завършен още", обяснява министър-председателят.

Турският премиер е изразил разочарованието си във вторник заради липсата на подкрепа от администрацията на американския президент Барак Обама във връзка с молбата за екстрадирането на лидера на организацията „Фето" Фетхуллах Гюлен, предава и Anadolu Agency.
„Доказателствата са кристално ясни. Ние знаем, че култът към тероризма е виновен за ужасните атаки срещу нас и турския народ", заяви Йълдъръм.
„Ние сме разочаровани от начина, по който САЩ се отнесоха с въпроса. Ние просто не можем да разберем защо САЩ не могат да предадат този човек", уточнява министър-председателят.
Той също така подчерта, че силата на стратегическото партньорство САЩ - Турция трябва да надделее над процедурните въпроси.