„Забравената история на Стилияна” достигна до български училища зад граница
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2016 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Забравената история на Стилияна” достигна до български училища зад граница

/КРОСС/ Директори от 253-те училища извън граница получиха специален подарък от БНТ и Министерството на образованието и науката - видеоурока „Забравената история на Стилияна" от съвместната кампания в подкрепа на забравената част от историята на България. Те присъстваха днес на годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която се проведе в Софийски университет „Св. Климент Охридски". Участие взе министърът на образованието и науката Меглена Кунева, като тема на срещата бе обсъждането на новите учебни стандарти и програми и прилагането им в българските съботно-неделни училища извън България.

До 15 септември видеоурокът „Забравената история на Стилияна" ще достигне до всички училища в България, заяви заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов. Той определи филмът на БНТ като послание, което трябва да стигне до всички ученици.

С началото на новата учебна година урокът, който липсва в учебниците, влиза в час във всички български училища. В дискът са включени два варианта на видеоурока - разширен и по-кратък, в които има разказ за това коя е Стилияна Параскевова, кога и как създава българското знаме. Той съдържа и специално послание на водещите на „По света и у нас" към учениците.