Иванов: Нито една от стратегическите цели на Транспортния проект не е изпълнена до сега.
Секция: ПОЛИТИКА
27 Юли 2016 16:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иванов: Нито една от стратегическите цели на Транспортния проект не е изпълнена до сега.

/КРОСС/Въпрос относно реализацията на Транспортния проект на община Пловдив внася на сесията в четвъртък общинският съветник от БСП Ангел Иванов.

„Транспортният проект стана пример за това как не трябва да се прави и изпълнява обществената поръчка, за това как неефективно се влагат европейски средства. Нито една от стратегическите цели на Транспортния проект не е изпълнена до сега.", категоричен е съветникът. Не работи електронната система, „умните светофари" допълнително натоварват трафика в пиковите часове, като се влоши и без това големия проблем с замърсеността на въздуха в Пловдив. Продължаващото отлагане на пускането на електронната система, въпреки информацията, че договора за изграждане, внедряване и поддръжка на система за управление на градския транспорт е изпълнен в срок и в пълен обем и всички суми са разплатени повдига няколко важни въпроса.

Иван Тотев трябва да даде отговор как точно е избрана за изпълнител фирма "Индра системас", при условие, че е класирана четвърта по основният критерий - икономически най-изгодната оферта - 19 570 062 лв. с ДДС, как фирма "Телелинк ЕАД", която е партньор на испанската „Индра системас" изведнъж се оказва в консорциума, спечелил втората част от проекта на стойност 7 440 000 лв. с ДДС. И разбира се, основният въпрос: „Кога Пловдив ще има работещ наистина европейски Транспортен проект. Защо е платена цялата сума на фирмата изпълнител "Индра системас" по проваления Транспортен проект? Има ли виновно отговорни лица от Пловдив за това деяние, както и за цялостния провал на Пловдивския транспортен проект? Липсата на отговори по тези въпроси оставя съмнения за осъществяването на корупционни схеми по Транспортния проект, категоричен е социалистът.