Държавата увеличи капитала на НДК със 17 млн. лв.
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2016 21:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Държавата увеличи капитала на НДК със 17 млн. лв.

/КРОСС/Министерският съвет увеличи капитала на "Национален дворец на културата - Конгресен център София" ЕАД.

Това става с увеличение на дела на държавата като едноличен собственик със 17 млн. лв. от бюджета на Министерския съвет за 2016 година.

Промените по бюджета са одобрени с правителствено постановление, с което се предоставят средствата за придобиване от държавата на 17 000 броя емитирани нови акции на стойност 17 млн. лева.

Така се осигуряват необходимите средства за дейностите по преустройство и адаптация на основната сграда на НДК за нуждите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година.

България ще поеме председателството на Съвета на ЕС от 1 януари 2018 година, след като на 19 юли т.г. Обединеното кралство информира официално за решението си да не поема председателството на Съвета на ЕС от 1 юли 2017 г.

Новото решение на ЕС определя последователността на ротационните председателства от началото на 2017 до края на 2030 година, като след Хърватия държавите-членки ще поемат председателството в същата последователност и същите тройки, както от 2007 година насам.