Ненчев праща на ремонт девет стари кораба на Военноморските сили
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Юли 2016 13:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ненчев праща на ремонт девет стари кораба на Военноморските сили

/КРОСС/ Министерството на отбраната е обявило обществена поръчка за ремонт на девет стари кораба, които са на въоръжение във Военноморските сили. Общата стойност на ремонтните дейности е 4,7 млн. лв., с ДДС, предаде БГНЕС. Средната цена на ремонта на един плавателен съд ще е около половин милион лева.

Доковият ремонт на старите кораби ще стане поетапно, като още през 2016 г. трябва да бъде отремонтиран един от тях. През 2017 г. и 2018 г. трябва да бъдат ремонтирани по два кораба, през 2019 г. - три и още един през 2020 г. Сред ремонтирани плавателни съдове ще бъдат: учебно-спомагателен плавателен съд, противопожарен кораб, танкер-бункеровчик, транспортен кораб, можеш да превозва до три средни танка, фрегата, спасителен кораб. Основният ремонт на плавателните съдове ще включва и пребоядисване, както и възстановяване на нарушената водопроницаемост. Като гаранционния срок за пребоядисаната подводна част на корабите трябва да е минимум 36 месеца.

Общата стойност на ремонтните дейности е 4,7 млн. лв., с ДДС.  

Ръководеното от военния министър Николай Ненчев ще направи предварителен подбор на желаещите да ремонтират военната техника. Като кандидатите трябва да са изпълнили минимум две идентични услуги в последните пет години. Само избраните кандидати ще могат да подадат и финансови оферти.