Б. Асад предложи амнистия за бунтовниците
Секция: СВЯТ
28 Юли 2016 15:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Б. Асад предложи амнистия за бунтовниците

/КРОСС/ Президентът на Сирия Башар Асад предложи амнистия на въоръжените бунтовници, сражаващи се с правителствените сили, ако те се предадат, предаде агенция SANA.
„Всички, носещи оръжия и издирвани от правосъдието, няма да получат пълно си наказание, ако се предадат и свалят оръжието", се казва в декрет на президента за тримесечната амнистия.

Сирийските правителствени сили затегнаха обръча около Алепо в четвъртък, като губернаторът на региона заяви, че ще бъдат отворени коридори за напускане на града от цивилните граждани, предава Reuters.

Около 250 хиляди цивилни все още живеят в контролираните от опозиционни сили източни квартали на града. Алепо се намира под фактическа обсада от началото на юли, когато правителството и неговите съюзници прекъснаха последния маршрут за влизане в източните райони.

Сирийската държавна телевизия цитира губернатора, че за цивилните граждани ще бъдат отворени три хуманитарни коридора.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че четвърти коридор ще бъде отворен в северната част на града, където ще могат да се предават екстремистите. „По нареждане на президента на Руската Федерация, днес започва мащабна хуманитарна операция, с подкрепата на сирийското правителство за подпомагане на цивилните в Алепо", заяви Шойгу в телевизионно изказване.