Инициативен комитет предлага Каракачанов и Нотев за кандидатпрезидентска двойка
Секция: ПОЛИТИКА
28 Юли 2016 18:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Инициативен комитет предлага Каракачанов и Нотев за кандидатпрезидентска двойка

/КРОСС/ Инициативен комитет предлага Красимир Каракачанов и Явор Нотев за кандидатпрезидентска двойка. „Считаме, че подходящ тандем биха били историкът, доктор по международно право и международни отношения Красимир Каракачанов за президент и доказаният юрист и зам.-председател на НС Явор Нотев за вицепрезидент", заявяват доц. Йордан Величков - ЮЗУ, Никола Алтънков - професор от Калифорнийски университет САЩ, Петър Харалампиев - Сдружение „БГ патриот", Николай Захариев - Съюз на патриотичните сили „Защита", ген. Петър Илиев - председател на Национално сдружение „За честта на пагона", акад. Иван Юхновски - БАН, проф. Марин Деведжиев, полк. Ангел Тюфекчиев - председател на Националния съвет на Военния съюз и на Независимия национален съюз на офицерите в България, проф. Трендафил Митев - УНСС и Тодор Кондаков - Българско геополитическо дружество.

Инициаторите заявяват желанието си Каракачанов и Нотев да се явят не само като представители на своите политически сили, но и като обединители на всички милеещи за България. Именно заради това те настояват двамата да бъдат издигнати като независими кандидати с инициативен комитет.

Писмото е адресирано до лидерите на патриотичните партии в България и до всички българи, които милеят за бъдещето на родината.

Чрез него се отправя призив към представените в парламента партии и коалиции от национално-патриотичното пространство: „Патриотичен фронт" - НФСБ, ВМРО и „Атака" да излъчат обща, балансирана, кандидатпрезидентска двойка.