Русия отхвърли претенциите на САЩ относно разполагането на въоръжени сили в Крим
Секция: Русия
29 Юли 2016 13:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия отхвърли претенциите на САЩ относно разполагането на въоръжени сили в Крим

/КРОСС/ Русия отхвърля претенциите на САЩ относно разполагането на въоръжени сили в Крим. Това заяви пред РИА Новости директорът на отдела за сигурност и разоръжаване към Министерството на външните работи на Русия Михаил Улянов.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че в Крим е разгърната самодостатъчна група руски войски. В Държавния департамент на САЩ счетоха, че това противоречи на Минските споразумения и възпрепятства усилията за прекратяване на конфликта в Източна Украйна.

Улянов отбеляза, че Русия има правото по свое усмотрение да решава въпросите, свързани с разполагането на силите и средствата на своя територия. Той добави, че Москва винаги се е държала по-коректно по отношение на Вашингтон и не се е опитвала да посочва какви въоръжени сили и в каква численост да бъдат разполагани в един или друг американски щат.

„Това, че те се опитват да ни дават подобни препоръки и да ни отправят искания, може да се оцени, меко казано, като не съвсем политически коректно“, заяви Улянов.