Движението на тирове през Витиня се ограничава до 15 октомври
Секция: ИКОНОМИКА
31 Юли 2016 12:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Движението на тирове през Витиня се ограничава до 15 октомври

/КРОСС/ Движението на тежкотоварни камиони над 10 тона в тръбата за София на тунел Витиня се ограничава от 1 август до 15 октомври, съобщават от АПИ. Така според агенцията ще се умесни трафика при ремонта на съоръжението. Задължителният обходен маршрут за камионите е по първокласния път I-1, като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала „Хемус". Включването в магистралата в посока София е при 29-ти километър. 

Ремонтните дейности на най-дългият тунел у нас (1195 м) започнаха на 27 юни и от тогава движението е двупосочно в тръбата за София. Те включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, ново LED осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и т. н. Очаква се възставителните дейности да приключат през декември. Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 - от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус" с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус".

Гражданите и транспортните фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.