Наришкин: Русия не застрашава никого, но е готова да отвърне мълниеносно в случай на външна заплаха
Секция: Русия
01 Август 2016 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наришкин: Русия не застрашава никого, но е готова да отвърне мълниеносно в случай на външна заплаха

/КРОСС/ Русия е готова за сътрудничество с всички страни за укрепване на международната сигурност, но в същото време е готова за мълниеносен отговор в случай на външна заплаха. Това заяви председателят на руския парламент Сергей Наришкин в речта си в Североморск по случай Деня на Военноморския флот в неделя, предаде ТАСС.

„Русия никого не заплашва, повтарям, никого не заплашва и е готова на сътрудничество с всички страни за укрепване на европейската и глобалната международна сигурност. Но ако в нездравите глави на някои политици в някоя страна или група от страни изведнъж изникне зла и смущаваща идея и бъдат предприети стъпки за реализирането й, отговорът на Русия ще бъде справедлив, мълниеносен и решителен“, каза Наришкин.

По думите му, днес Северният флот на Русия е образец за съвременна военна мощ и гарант за безопасността на границите на РФ, гарант за сигурността на Северния морски път. „Северният флот е един от главните фактори за обезпечаване на ядрения паритет, а значи и за гарантирането на мира на планетата“, заяви Наришкин.

Той поздрави моряците и жителите на Североморск по случай Деня на Военноморския флот Наришкин напомни за подвига на североморците в годините на Великата отечествена война. „Никога няма да забравим подвига на съветските моряци и нашите съюзници, които рискувайки живота си и загивайки са помогнали за приближаването на празника на великата Победа“, отбеляза политикът.