Путин: Използването на терористите за политически цели е недопустимо
Секция: Русия
05 Август 2016 11:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Използването на терористите за политически цели е недопустимо

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че е недопустимо използването на двойни стандарти в борбата с тероризма: не може да се делят терористите на „добри“ и „лоши“, недопустими и изключително опасни са опитите да се използват терористични и екстремистки групировки за политически или геополитически интереси, предаде РИА Новости.

Путин също така подчерта, че неотдавнашните терористични актове още веднъж са показали, че борбата с тероризма е възможна, само ако всички се обединят и при координиращата роля на ООН.

„Искам да подчертая, че неотдавнашните атентати, извършени в различни региони на света, още веднъж показват, че можем да се противопоставим на тероризма единствено заедно, опирайки се на нормите и принципите на международното право и при координиращата роля на ООН. Тук не трябва да има двойни стандарти, не може да се делят терористите на „добри“ и „лоши“. И, разбира се, недопустимо и изключително опасно е да се правят опити за използване на терористичните и радикалните групировки за политически или геополитически интереси“, каза той в интервю за държавната азербайджанска информационна агенция “АзерТАдж” в навечерието на пътуването си в Баку за участие в срещата между лидерите на Азербайджан, Иран и Русия.

Руският президент припомни, че трите страни активно насърчават именно тези принципи в международната общност и се стремят да максимално да разширят и укрепят многостранното сътрудничество както на политическо ниво, така и по линия на правоохранителните органи и специалните служби.