Горбачов: Диалогът между Русия и Турция ще бъде полезен за световната политика
Секция: Русия
09 Август 2016 09:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Горбачов: Диалогът между Русия и Турция ще бъде полезен за световната политика

/КРОСС/ Президентите на Русия и Турция постъпват правилно, опитвайки се постепенно да преминат към диалог и да намерят път за сътрудничество. Ползите от тези стъпки, включително и от предстоящата във вторник в Санкт Петербург среща между лидерите на двете страни, ще означават много и за Турция, и за Русия, и за световната политика, счита първият президент на СССР Михаил Горбачов, предаде РИА Новости.

„Смятам, че двамата президенти постъпват правилно като се решиха на това. Трябва постепенно да се върви към диалог и да се намери път за сътрудничество. И аз мисля, че ползите ще бъдат много – и за Турция, и за нас, и главното – за ситуацията в световната политика“, каза Горбачов, коментирайки предстоящата среща между Путин и Ердоган.

По-рано той приветства нормализирането на отношенията между Русия и Турция и оцени положително факта, че руският президент удържа докрай позицията си по този въпрос, както и това, че поднасяйки извиненията си, турският лидер преодоля себе си и гласовете на онези, които го съветваха да приеме друго решение в създалата се ситуация.