Ген. Атанасов: Висши хора в МВР покровителстват каналджийството и трупат пари
Секция: ПОЛИТИКА
22 Август 2016 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ген. Атанасов: Висши хора в МВР покровителстват каналджийството и трупат пари

/КРОСС/Няма имигрант, влязъл в България, който да не си е платил за услугата да стъпи на европейска територия. Съществува организирана схема за приемане на имигранти. Хората, които организират трафика, се разплащат със своите покровители в МВР.

Тази своя теза заяви в интервю за БНР ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок, коментирайки очертания от главния секретар на МВР Георги Костов нов профил на мигрантите, влизащи у нас - агресивни млади мъже, които не са сирийци. Използвайки думата "схема" в два различни аспекта, Атанасов подчерта, че всички в Гранична полиция и в МВР знаят кой е Радо Схемата - той е бивш служител на СДВР и приближен до професионалното ръководство на МВР. Запитан дали може да докаже твърденията си за платена схема за допускане на мигранти у нас, Атанасов отговори: "Има хора в системата на МВР, които се бунтуват срещу тези безобразия, че техните началници трупат пари от извършване на престъпления, и са готови да дадат информация за това. От март или април насам на няколко пъти във вътрешната комисия се разисква този въпрос и вместо всестранно обективно разследване Бъчварова застава на амбразурата и защитава подчинените си в МВР", заяви Атанасов.

По думите му се налага образът на безпомощната Румяна Бъчварова като министър на вътрешните работи. "Бъчварова не си дава дори усилие да разбере къде работи. Дала си е съгласието да служи за фасада в МВР, а Борисов управлява цялата система за сигурност. Тя е безкрайно лоялна на министър-председателя. Тя не полага усилия да навлезе в дълбочината на работа. Съгласила се е, че МВР се управлява от главния секретар Георги Костов, който е на ръчно управление при Бойко Борисов", категоричен беше депутатът от РБ.

След сделката между Сергей Станишев и Ахмед Доган по времето на правителството "Орешарски" да се даде секторът за сигурност на ДПС, хората на ДПС продължават да владеят сектора за сигурност. "Борисов винаги е бил ортак с Доган, независимо от политическата конюнктура и политическите люшкания. Ще видите какво ще се случи на президентските избори. Сега Доган търгува между Борисов и Георги Първанов. Изборът, който се диктува, е да се избере между протежето на Първанов и протежето на Борисов", каза още ген.Атанасов.