Ген. Бриго Аспарухов: БСП и АБВ не са равнопоставени партии
Секция: ПОЛИТИКА
24 Август 2016 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ген. Бриго Аспарухов: БСП и АБВ не са равнопоставени партии

/КРОСС/БСП и АБВ не са равнопоставени партии, защото АБВ има твърде малко влияние в обществото. Това каза пред „Фокус" ген. Бриго Аспарухов, член на Изпълнителното бюро на БСП. Той подчерта, че няма как кандидатът за президент ген. Румен Радев да е равноотдалечен, защото той е номинацията на Социалистическата партия.

„Не можем да бъдем равнопоставени, защото нашата партия - Социалистическата, в която сме всички все още, АБВ я напуснаха и са с твърде малко влияние в обществото", обясни ген. Аспарухов.

„Аз съм убеден, че ген. Румен Радев, т.e. нашият кандидат за президент, ще привлече много широка подкрепа и точно това е нашата цел и задача отсега нататък - да изградим широка база за неговата подкрепа", заяви той. По думите му кандидатурата на ген. Радев ще привлече разумните хора, които виждат нуждата от промяна в тази сложна ситуация в целия свят.

„АБВ вече обявиха кандидатурата на ген. Румен Радев, но ако пререшават въпроса, им желая на добър път. Имам впечатлението, че г-н Ивайло Калфин е умерен, дипломатичен човек и такава прогноза, че „днес БСП загуби изборите", сякаш не му приляга. Така решил-така казал", коментира още ген. Аспарухов.

Той каза още, че консолидацията на лявото предстои, рано или късно това ще стане, защото целите са еднакви. Необходим е президент като ген. Румен Радев, който да бъде контрапункт на досегашното управление в президентството, допълни ген. Аспарухов.