Румънката, която блъсна Боян Петров и Андрей Ковачев, е на свобода срещу 5 000 лв.
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Август 2016 22:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румънката, която блъсна Боян Петров и Андрей Ковачев, е на свобода срещу 5 000 лв.

/КРОСС/ Прокуратурата в Благоевград повдигна обвинение на 27-годишната румънка, която помете с колата си и рани тежко алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев.

Според обвинението тя носи вина за пътния инцидент, станал вчера на главен път Е-79 в Кресненското дефиле.

Румънката не е контролирала непрекъснато управлението на колата и се движела с несъобразена скорост. В резултат на това излязла от пътното платно и блъснала Боян Петров и Андрей Ковачев, които били със светлоотразителни жилетки.

От прокуратурата уточниха, че това било работно обвинение. Предстояла автотехническа експертиза, която да установи с каква скорост се е движел автомобилът, и съдебно-медицинска експертиза, която да констатира точните травми на двамата пострадали.

Румънката е с наложена мярка „парична гаранция" в размер на 5000 лева. В случая не можело да се наложи забрана за напускане на страната ни, тъй като нейното деяние било непредпазливо, а не умишлено, и от него не е настъпила смърт.

Тя е майка на две малки деца - бебе на 9 месеца и син на 7 години. Заради това тя не е задържана в ареста до 24 часа по Закона за МВР след инцидента.

Днес румънката бе разпитана пред съдия в Благоевградския районен съд. Разпитът продължи близо четири часа. В съдебната зала тя бе придружена от съпруга си.