Още 10 турски танка навлязоха в Сирия
Секция: СВЯТ
25 Август 2016 12:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още 10 турски танка навлязоха в Сирия

/КРОСС/Най-малко още 10 турски танка са пресекли границата и са навлезли в Сирия, ден след като вчера протурски сирийски бунтовници с помощта на турските сили прогониха терористите от ДАЕШ („Ислямска държава") от град Джараблус, намиращ се близо до турската граница, съобщава фотограф на „Франс прес".

Танковете е предвидено да се присъединят към контингента от около десетина турски танка, които навлязоха в Сирия вчера сутринта за осъществяването на операция „Щита на Ефрат", целяща да прочисти района от терористи от ДАЕШ, както и да предотврати сирийските кюрдски милиции да овладеят още територии. Джараблус беше една от последните крепости на ДАЕШ на сирийско-турската граница.

Висопоставено турско длъжностно лице уточни, че в Сирия понастоящем има повече от 20 турски танка и че допълнителни танкове и строителни машини ще бъдат изпратени, ако бъде необходимо.

"Нуждаем се от строителни машини, за да прокараме пътища ... и ние може да се нуждаем от повече през следващите дни. Ние също имаме БТР-и, които могат да бъдат използвани в Сирия", коментира турското длъжностно лице.

Припомняме, че вчера и турските власти, и сирийските бунтовници обявиха, че терористите от ДАЕШ са прогонени от Джараблус и няколко околни села. Терористите са се отправили на юг към град Ал Баб.