Forbes: Най-лошите времена за руската икономика останаха назад
Секция: Русия
25 Август 2016 14:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Forbes: Най-лошите времена за руската икономика останаха назад

/КРОСС/ Руската икономика може да започне да расте още тази година, тъй като стабилизираната цена на нефта повлия положително на интереса на инвеститорите в Русия, заявил шефът на фонда Specialized Russian Growth за изданието Forbes.Според него, продължаващата вече почти три години в руската икономика рецесия изглежда е останала назад.

„Мисля, през втората половина на годината ще видим растеж" - счита Херн.

Forbes отбелязва, че индексът РТС нараснал с 4,2% в сравнение с предишните месеци и с 27,6% от началото на годината. Индексът ММВБ на Московската борса се увеличил с 0,99% в сравнение с предишните месеци и с 11,5% от началото на годината.

Стабилните нефтени котировки оказват на руската икономика положително влияние, особено когато цените на черното злато са близки до заложените в бюджета на страната 50 долара за барел. По прогнози на анализатори от Ashmore Group, през второто полугодие икономиката на страната ще започне да показва тримесечен ръст от 0,5-1%.

„Считам, че руската икономика направи отскок и отново започва да расте, тъй като стабилните цени на нефта оказват положително въздействие на увереността на инвеститорите" - счита експертът по развиващи се пазари Майк Рейнал. Според него, инвеститорите ще забележат подобрението още през 2017 г.

Превод и редакция: БЛИЦ