Откриха бомба в жилището на лидера на проруските бунтовници в ДНР
Секция: СВЯТ
25 Август 2016 17:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха бомба в жилището на лидера на проруските бунтовници в ДНР

/КРОСС/ Взривно устройство е било открито и обезвредено край дома на Александър Захарченко, който е лидер на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) в Източна Украйна. Това е съобщил самият Захарченко пред журналисти в Донецк, съобщава ТАСС.

Според него в устройството са били заложени и допълнителни поразяващи елементи.

Агенция ТАСС припомня, че това не е първият опит за покушение срещу Александър Захариченко.

През месец април полицейските служители в ДНР задържаха група от Киев, в която намериха мощно взривно устройство. В хора на оперативно-следствените действия стана ясно, че те са планирали да поставят бомбата на пътя, по който преминава Захариченко.

На 6 август бе извършено покушение и срещу лидера на другата самопровъзгласила се република ЛНР Игор Плотников. Тогава в близост до неговата кола избухна мощно взривно устройство. В последствие той бе приет  в болница, но без опасност за живота. Предположенията и за това нападение са, че в основата му стои украинска диверсионна група от Киев.

По-рано днес в центъра на Донецк стана мощен взрив. По предварителни данни един човек е загинал. На мястото на експлозията работят сътрудници на правоохранителните органи на ДНР.

Превод и редакция: "КРОСС"