Съболезнователен адрес по повод катастрофалното земетресение в Италия
Секция: Православие
25 Август 2016 19:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съболезнователен адрес по повод катастрофалното земетресение в Италия

/КРОСС/ Жертвите на опустошителното земетресение сполетяло централна Италия на 23-ти срещу 24 август, вече надхвърлиха 240 души, стотици са ранените и пострадалите от природната стихия, огромни са и материалните щети. Негово Светейшество Българският патриарх Неофит изпрати своите съболезнования по този повод до президента на Италия г-н Сержо Матарела. В писмото се казва:

Ваше превъзходителство,

С тревога и болка приехме вестта за разрушителното земетресение, сполетяло централна Италия и за нарастващия брой загинали, ранени и безследно изчезнали хора. Жертва на природната стихия станаха стотици жители на Италия и ние не можем да останем безразлични към сполетялата ви скръб.

Като изразяваме най-искрени съболезнования към близките на загиналите и всички пострадали от земетресението, молим Бога - „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб" (2 Кор. 1:3-4), да даде утеха на всички скърбящи, скорошно възстановяване на пострадалите, да заличи причинените рани и щети, които понесе италианския народ и да го пази от всяко зло и напаст!

С уважение,

НЕОФИТ, патриарх Български

25.08.2016г.