От Крим отговориха на Киев: "Лудостта те прави по-силен"
Секция: Русия
26 Август 2016 10:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От Крим отговориха на Киев: "Лудостта те прави по-силен"

/КРОСС/ Прокурорът на Крим Наталия Поклонска определи като "тотална лудост" изявлението на властите в Киев за незаконността на предстоящите избори за Държавната дума, които ще се проведат и на територията на полуострова, предаде РИА Новости. Обвинител номер 1 припомни по какъв път е дошла на власт настоящата украинска власт.

Припомняме, че вчера от Киев дори заплашиха, че ще търсят наказателна отговорност от организаторите на тези избори.

"Това вече е тотална лудост. Нека те по-добре да се заемат със собствените си "избори", когато през 2014 година незаконно и с оръжие беше осъществен държавен преврат и по този начин бе превзета властта. След това - отново незаконно, в противоречие на Конституцията на Украйна, се проведоха и предсрочните избори", каза Поклонска.

Прокурорът подчерта, че заявлението на киевските власти е крайно спекулативно, за което подчертава "тяхната некомпетентност в опит да отвличат вниманието на народа си от налегналите го проблеми".

По нейните думи, изборите в Крим по никакъв начин не могат да засягат украинските власти.

Изборите за руската Държавна дума ще се проведат на 18 септември по смесена система: половината от депутате ще се избират по едномандатни окръзи, а другата - по партийни списъци.

Превод и редакция: "КРОСС"