НДК припомня ролите на маестро Никола Гюзелев с юбилейна изложба
Секция: КУЛТУРА
26 Август 2016 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НДК припомня ролите на маестро Никола Гюзелев с юбилейна изложба

/КРОСС/ Юбилейна изложба от снимки и афиши на Маестро Никола Гюзелев организират Националният дворец на културата (НДК) и Фондация "Никола Гюзелев" в рамките на голямото юбилейно честване в памет на рождението на големия български бас.

Изложбата ще бъде официално открита на 2 декември (петък) от 18:00 ч. и може да бъде разгледана всеки ден до 6 декември в Мраморно фоайе на Двореца. Експозицията предшества големия концерт "Рицарят на операта", който ще събере на сцената на Зала 1 на НДК оперни звезди от Италия, Македония и България на 13 декември от 19:00 ч.
В НДК ще бъде представен и новият биографичен роман за Никола Гюзелев "Артистът, целунат от Бога" на издателство "Стефан Добрев", чийто автор е Владимир Гаджев. Хилядите почитатели на Маестрото ще могат да видят и монография-албум "Рицарят на операта", който е съвместно издание на Национален дарителски фонд "13 века България" и Фондация "Никола Гюзелев", както и стихосбирката, посветена на Никола Гюзелев, "А душата знае" на Анна Мария Гюзелева и издателство "Българки писател", която е обогатена с картини на Никола Гюзелев.

Събитието се осъществява със съдействието на Италианския културен институт в София, фирма "Свилоза"-България и Асоциация "Артемидия"-Италия.