Руски кораби излязоха в Черно море, Пентагонът е загрижен (видео)
Секция: Русия
26 Август 2016 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски кораби излязоха в Черно море, Пентагонът е загрижен (видео)

/КРОСС/ Повече от 15 кораба и снабдителни съдове на Черноморския флот излязоха в открито море в рамките на внезапната проверка на бойната готовност на армията, която бе наредена вчера от руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

За проверката от 25 до 31 август в пълна бойна готовност са приведени части на сухопътните, въздушно-десантните, военно-въздушните, ракетните и военноморските войски от Северно до Черно и Каспийско море.

В съобщението на минитерството на отбраната не се посочва къде се съсредоточава черноморската ескадра, но се изброява кои кораби участват в ученията.

Това са фрегатата Адмирал Григорович", ракетните кораби "Самум" и "Мираж", охранителният кораб "Сметливый", малките кораби за борба с подводници "Александровец" и "Касимов", ракетни катери, минотърсачи и големите десантни кораби "Николай Филченков", "Азов", "Ямал", "Цезар Куников" и "Саратов".

Според о.з. ген. Леонид Ивашов, прочул се с ролята си в командването на руските части на Балканите покрай кризата в Косово, коментира че в комбинация със започващото през септември голямо учение "Кавказ 2016" това е най-голямата проверка за готовността на армията от година и половина насам.

Днес от руското военно министерство пуснаха ново видео от учението.

Video:https://www.youtube.com/watch?v=o8s7wWOr5u8

В същото време Пентагонът изрази загриженост от внезапната проверка, провеждана в непосредствена близост с Източна Украйна и добави, че внимателно следи ситуацията.