Путин и Ердоган обсъдиха по телефона ситуацията в Сирия и двустранните отношения
Секция: СВЯТ
26 Август 2016 17:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин и Ердоган обсъдиха по телефона ситуацията в Сирия и двустранните отношения

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в телефонен разговор се договориха да продължат личните контакти по двустранния и международния дневен ред, съобщи пресслужбата на Кремъл, предава РИА Новости.

„Беше договорено продължаване на личните контакти по двустранния и по международния дневен ред", са казва в съобщението.

Ердоган също е информирал Путин за операцията „Щитът на Ефрат" в сирийския град Джераблус. Операцията се извършва от турската армия и водената от САЩ коалиция, за да прогони джихадистката групировка „Ислямска държава" от границата. Лидерите също са подчертали значението на съвместната борба срещу всички терористични организации за сигурността в региона.

Междувременно двамата лидери са постигнали съгласие относно ускоряване на усилията за доставяне на хуманитарна помощ в Алепо.

Ердоган и Путин са обсъдили въпросите за по-нататъшното развитие на руско-турското сътрудничество в политическата и търговско-икономическата сфера в светлината на договореностите, постигнати в Санкт Петербург на 9 август, се отбелязва от пресслужбата.