Движението в центъра на София се променя заради състезание
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Август 2016 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Движението в центъра на София се променя заради състезание

/КРОСС/Променя се организацията на движението в София в събота и в неделя (27 и 28 август) заради международната колоездачна обиколка на България, съобщи пресцентърът на Столичната община.

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в проявата, от 12:00 до 21:00 ч. в събота на паркингите на пл. "Св. Александър Невски"; на ул. "15-и ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски".

От 08:00 до 13:00 ч. в неделя са забранени престоят и паркирането на паркинга на пл. "Народно събрание".

Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в проявата от 16:00 до 21:00 ч. в събота по ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски"; ул. "11-и август" между ул. "Московска" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "Дунав" между ул. "Московска" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "15-и ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски".

Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в проявата от 11:00 до 12:00 ч. в неделя по бул. "Цар Освободител" между бул. "Васил Левски" и ул. "Раковски"; ул. "Цар Иван Шишман" между ул. "Аксаков" и пл. "Народно събрание"; ул. "15-и ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "6-и септември" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител".

Стартът на колоездачната обиколка ще бъде даден в 12:00 ч. в неделя. Маршрутът на състезанието в столицата ще е от пл. "Народно събрание" по бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе", бул. "М. Еминеску", бул. "Ситняково" и по бул. Ботевградско шосе - изход от София.

СДВР ще осигурява охрана на състезанието, както и постове за контрол и регулиране на движението.

Организатор на проявата е Българският колоездачен съюз.